درپی صدور پروانه اکتشاف فعالیت معدنی در منطقه ناصرآباد کجور واقع در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی، دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور گفت: آغاز هر پروژه مستلزم پذیرش جامعه محلی است درحالیکه در زمینه اکتشاف این معدن شاهد اعتراضات شدید مردم منطقه بودهایم این درحالیست که هیچ یک از سازمانهای متولی مسئولیت صدور پروانه اکتشاف معدن ناصرآباد کجور ...
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران با اشاره به فعالیت معدنی شرکت بینالمللی توسعه صنایع و معادن غدیر در منطقه ناصرآباد کجور در حوزه شهرستان چالوس گفت: صدور پروانه اکتشاف در کجور با موافقت سازمان صمت و با مجوز شورای عالی محیط زیست انجام شده و در این باره هیچ گونه استعلامی از منابع طبیعی نشده است.
سازمان جنگلها به عنوان متولی اداره عرصههای طبیعی و حلقهای از رنجیره صدور مجوز معدن، سالانه بیش از ۸۰۰۰ درخواست معدن کاوی دریافت میکند. این سازمان توان مقابله با بخش زیادی از درخواستها را ندارد. این ناتوانی سازمان در برابر درخواستهای مذکور حتی مناطق مهم و دارای ارزشهای محیط زیستی بالا را نیز قربانی کرده است. فشار سازمانها و بخشهای دیگر در کنار ...
یک فعال محیط زیست ضمن انتقاد از فعالیتهای معدنکاوی بهعنوان اقدامی که مخاطرات زیست محیطی بسیاری بههمراه دارد، گفت: بسیاری از فعالیتهای معدنکاوی روی نبضهای حیاتی کشور از جمله کوهها، رودها، جنگلها و مراتع ارزشمند صورت میگیرد و زمانیکه روی نبض حیاتی یک سرزمین چنین فعالیتهایی انجام میشود حیات آن سرزمین به مخاطره میافتد.
براساس آخرین داده های مرکز آمار تا سال ۱۳۹۷ بیش از ۴۹۰۰ معدن در حال بهرهبرداری در کشور وجود داشت. یک دکتری مهندسی محیط زیست ضمن بیان اینکه از مهمترین آثار مخرب معدن کاوی آلودگی آب های زیرزمینی است، میگوید: تداوم روش مدیریت فعلی بهرهبرداری از معادن کشور به هیچعنوان قابل جبران و برگشتپذیر نخواهد بود.